הסבר על סוגי המזון:
בזמן מצוקה גופנו יכול לחיות על אגוזים, שקדים, זרעים ומה שנמצא מסביבנו בטבע (עלים, שורשים, פרחים ופירות), לאגוזים ולזרעים ערכים תזונתיים חשובים מאוד שיכולים להגן עלינו מקרינה (יוד באגוזי מלך), לחזק את מערכות הניקוי של הגוף (נוגדי חימצון כדוגמת הסלניום באגוזי ברזיל).
דגנים:
דגנים הוא מונח כולל ליבול ממשפחת הדגניים.
ניתן להגדיר דגן כיבול שניתן לטחון אותו כדי לייצר ממנו קמח.
הדגנים כוללים: חיטה, דורה, שעורה, שיפון, אורז, שיבולת שועל, דוחן, טף, תירס, כוסמין (תת מין של החיטה) ועוד.
קטניות:
המאפיין העיקרי של הקטניות הוא התרמיל, פרי שמוצאו משחלה עילית בעלת עלה שחלה יחיד.
הזרעים של הקטניות משמשים מרכיב חשוב מאוד במזון שאנו אוכלים, והם בעלי ערך תזונתי רב הכולל חלבונים, פחמימות, סיבים, וויטמינים שונים מקבוצת ה B.
הקטניות כוללות: אפונה, בוטנים, שעועית, חומוס, פול, פולי סויה, תורמוס, מאש, אזוקי ועוד.
אגוזים:
האגוז הוא פרי יבש פשוט בעל זרע יחיד שקליפתו החיצונית הופכת קשהמאוד בבשלותו ואינה נפתחת בצורה טבעית לשחרור הזרע הנמצא בתוכה (אנחנו בעצם אוכלים את הזרע של האגוז.
האגוזים כוללים: לוז, מקדמיה, פקאן, מלך, אלון (בלוט), מוסקט, ערמון, מלבר ועוד.